Tips & Tricks voor een zorgeloze vakantie 

 Als je een vakantie hebt geboekt, ben je waarschijnlijk nu de laatste werkdagen aan het doorkomen. Misschien heb je wel een luxe vliegreis naar Curaçao geboekt, of ga je San Fransico ontdekken tijdens een stedentrip. Wat jouw droombestemming ook is, zorgeloos op reis is je voornaamste prioriteit! 

 Sla belangrijke telefoonnummers op 

 

 Als je naar het buitenland gaat, is het slim om ervoor te zorgen dat je, mocht er iets gebeuren waar je geen rekening mee had gehouden, belangrijke telefoonnummers in je contacten hebt staan op je telefoon. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan het nummer dat je nodig hebt als je onverhoopt je bankpas moet blokkeren, bijvoorbeeld omdat je je portemonnee bent verloren. Als je deze nummers allemaal bij de hand hebt, kun je dit soort zaken meteen regelen, zodat je je vakantie zorgeloos kunt voortzetten!

 Download kaarten met Google Maps 

 

Vind je het ook zo fijn om lekker door een vreemde stad te slenteren? Vooral in de grote hoofdsteden kun je eindeloos rondlopen. Je kijkt je ogen uit naar de prachtige architectuur, gaat even een winkel in om souvenirs voor je vrienden en familie te kopen, of brengt spontaan een bezoek aan die mooie kerk die je opeens tegenkomt.

 

Maar in zo'n vreemde stad is verdwalen natuurlijk ook een stuk makkelijker. Sla een paar keer een hoek om en je weet ineens niet meer precies waar je bent. Alle borden zijn in een vreemde taal en je hebt geen kaart. Wat nu? Om dit soort situaties te oorkomen heeft de app van Google Maps een hele handige functie. Daarmee kun je thuis, voordat je op vaakntie gaat, kaarten downloaden. Zo kun je die ook gebruiken als je in het buitenland even geen internet hebt. Om dit te doen, zoek je eerst de plaats op waar je naartoe gaat, bijvoorbeeld New York City. Heb je de plattegrond gevonden, typ dan in het zoekbalkje 'ok maps' in.

 

Scan je paspoort of identiteitskaart in 

 

Mocht je onverhoopt je portemonnee of je tas kwijtraken, met je paspoort of identiteitsbewijs erin, dan is het handig om een kopie van dat paspoort of identiteitsbewijs in je bezit te hebben op vakantie. Je weet maar nooit wanneer je het nodig zult hebben. Een papieren kopietje in je koffer doen is dus slim. Om er zeker van te zijn dat je altijd toegang zult hebben tot je eigen gegevens kun je van tevoren ook een scan van je paspoort maken en deze naar jezelf en naar je reispartner mailen. Zo kun je in geval van nood altijd aantonen wie je bent.

 Gebruik je schoenen als extra opbergruimte 

 

Ben je je koffer aan het inpakken, en nemen je schoenen iets te veel plek in beslag? Als je kleine dingen in je schoenen stopt, scheelt dat alweer iets aan ruimte in je koffer. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan sokken of ondergoed: kleine items waarvan het niet uitmaakt als ze kreuken en die makkelijk weg te stoppen zijn. Zo gebruik je de loze ruimte in je schoenen optimaal, en het zorgt er ook nog eens voor dat ze netjes blijven in je koffer!

 

Bewaar je kabels in oude brillenkokers 

 

Je kent het wel: je wilt op vakantie je telefoon opladen, maar je bent vergeten in welk vakje van je grote koffer je je oplader ook alweer hebt gestopt. Als je hem eenmaal gevonden hebt, zijn alle kabels die je hebt meegenomen tijdens de reis veranderd in een enorme knoop. 

 

Om dit te voorkomen is het slim om alle kabels, opladers en oortjes die je mee wilt nemen samen in te pakken. Een goede methode is om ze netjes op te rollen en samen in een oude brillenkoker te stoppen, bijvoorbeeld van een zonnebril die je toch niet meer gebruikt. Zo kun je ze handig op één plaats bewaren en raken ze onderweg niet in de knoop!

 

 Voorkom lekkende flessen met huishoudfolie

 

Er zijn weinig dingen zo vervelend als er bij aankomst in je heerlijke hotel achter komen dat de fles waar je shampoo in zit, heeft gelekt. Nu moet je meteen alles gaan wassen, en daar ben je natuurlijk niet voor op vakantie gegaan.

 

Ook dit kun je op een makkelijke manier voorkomen. Haal de doppen van alle flessen en tubes die vloeistoffen bevatten, zoals shampoo en badschuim maar ook tandpasta en dagcrème, van de flessen af. Span een stukje huishoudfolie over de opening heen en draai de dop er vervolgens weer op. Zo zijn je flessen extra beschermd tegen lekken! 

Diestersteenweg 25                       info@aktieftravel.be

3970 Leopoldsburg                        www.aktieftravel.be

Tel: 011/340.140