Romantisch reizen: bijzondere plekjes voor twee

Of het nu gaat om een jubileum, huwelijksreis of gewoon een ontsnapping aan de dagelijkse sleur, er is iets magisch aan het delen van intieme momenten op romantische bestemmingen. Van adembenemende landschappen tot historische steden doordrenkt met liefdesverhalen, hier zijn enkele betoverende plekken die de perfecte setting vormen voor een onvergetelijke romantische reis.

Parijs, Frankrijk: Stad van de Liefde

La Ville Lumière staat bekend als de ultieme stad van de liefde, en het is gemakkelijk te begrijpen waarom. De Eiffeltoren die 's nachts schittert als een fonkelende ster, de charmante straatjes van Montmartre en de Seine die de stad doorkruist, creëren een romantische sfeer die nergens anders te vinden is. Geniet van een intieme picknick in de Jardin des Tuileries of deel een croissant in een gezellig café.

Venetië, Italië: Drijvende Romantiek

De grachten van Venetië vormen een uniek decor voor liefdesverhalen. Een gondeltocht door smalle waterwegen langs historische gebouwen en bruggen is een must voor elk romantisch stel. Verdwaal samen in het doolhof van geplaveide straten, ontdek verborgen pleinen en proef van heerlijke Italiaanse gerechten in een van de schilderachtige restaurants langs het water.

Santorini, Griekenland: Hemelse Zonsondergangen

Santorini, met zijn witgekalkte gebouwen tegen de azuurblauwe achtergrond van de Egeïsche Zee, is een idyllische bestemming voor stellen die op zoek zijn naar rust en romantiek. Wandel hand in hand door de smalle straatjes van Oia, bekend om zijn adembenemende zonsondergangen, en verblijf in een traditionele grotwoning voor een onvergetelijke ervaring.

Kyoto, Japan: Betoverende Kersenbloesems

Voor een romantische reis doordrenkt met cultuur en traditie is Kyoto de perfecte keuze. Bezoek prachtige tempels, wandel door betoverende bamboebossen en geniet van de serene schoonheid van de Kiyomizu-dera-tempel. In het voorjaar bieden de bloeiende kersenbloesems een sprookjesachtig decor voor romantische wandelingen.

Bora Bora, Frans-Polynesië: Tropisch Paradijs

Voor stellen die op zoek zijn naar een paradijs op aarde, is Bora Bora de ultieme bestemming. Met zijn overwaterbungalows, turquoise lagunes en weelderige groene bergen, biedt dit eiland de perfecte setting voor een romantische ontsnapping. Verken de onderwaterwereld tijdens het snorkelen, geniet van privédiners op het strand en laat de zonsondergangen je hart verwarmen.

Diestersteenweg 25                       info@aktieftravel.be

3970 Leopoldsburg                        www.aktieftravel.be

Tel: 011/340.140