Trends reizen 2023

Na een bijzonder turbulente tijd voor de sector, trekt het reizen weer aan. Reismerken worden gedwongen om te raden wat consumenten nu willen, en wat er daarna zal gebeuren.

 

Hieronder kan u de reistrends vinden voor 2023:

  • Millennials stimuleren de vraag naar huisdiervriendelijke vakanties
  • Generatie Z gaat alleen op reis
  • Babyboomers hunkeren naar vertrouwdheid 
  • Italië, het Caribisch gebied en Singapore staan op het verlanglijstje van de reizigers

 

 

Millennials stimuleren de vraag naar huisdiervriendelijke vakanties: paspoort, sleutels, zonnebril en vergeet niet je nieuwe huisgenoot

 

Volgens de laatste gegevens van GWI Travel zegt meer dan 1 op de 10 millennials dat ze van plan zijn om te reizen met een huisdier. Dit komt doordat tijdens de lockdowns heel veel consumenen een puppy hebben gekocht en nu vinden veel nieuwe hondenbezitters zichzelf met een extra passagier op sleeptouw. Het zijn niet alleen de binnenlandse vakanties. Eurotunnel meldde een recordaantal huisdieren op zijn diensten in augustus 2022.

 

Generatie Z gaat alleen op stap

 

Na 2 jaar van beperkingen is Gen Z op zoek naar een beetje avontuur. Meer dan een derde van deze generatie zegt van plan te zijn om alleen te reizen. TikTok wordt overspoeld met video's met de hashtags #solotravel, #solotraveldiaries en #solotraveltips. De inspiratie, nuttige inhoud en eerlijke beoordelingen bieden voor hun een algemeen beeld over het alleen reizen.

 

Babyboomers hunkeren naar vertrouwdheid

 

In tegenstelling tot Gen Z zijn babyboomers minder bezig met het vinden van trendy of instawaardige hotspots, en meer het bezichtingen van bestemmingen die ze kennen en vertrouwen.

 

Andere belangrijke factoren voor babyboomers zijn de aanbevelingen van familie/vrienden en de prijs-kwaliteitverhouding.

 

Italië, het Caribisch gebied en Singapore staan op het verlanglijstje van de reizigers

 

De meeste reizigers zijn van plan om locaties binnen hun eigen regio te bezoeken. Italië is de topbestemming die reizigers in Europa overwegen, op de voet gevolgd door Spanje en Griekenland.

 

Een derde van de internationale vakantiegangers zeggen van plan te zijn om het komende jaar het Carabisch gebied te bezoeken, gevolgd door Mexico en Canada. Ook Singapore, Australië en Japan staan bovenaan de lijst.

 

 

 

Diestersteenweg 25                       info@aktieftravel.be

3970 Leopoldsburg                        www.aktieftravel.be

Tel: 011/340.140