FAQ CORONAVIRUS

 

Hoe lang is mijn corona tegoedbon geldig?

Er staat een vervaldatum op de corona tegoedbon die je van ons ontving. Vanaf het moment van uitgifte heb je één jaar de tijd om met je bon een nieuwe reis te boeken. Je mag dus ook na de geldigheidsdatum van de tegoedbon vertrekken, als de boeking maar binnen een jaar na uitgifte gebeurt en de vertrekdatum binnen de 18 maanden na uitgifte valt. 

 

Voorbeeld: je bon vervalt op 01/05/2021, dan dien je ten laatste op 01/05/2021 een nieuwe boeking te maken voor een reis met vertrekdatum op ten laatste op 01/11/2021.

 

Mijn tegoedbon vervalt bijna en ik kan hem niet tijdig gebruiken. Wat nu?

Je corona tegoedbon vervalt een jaar na uitgifte. Lukt het niet om voor de vervaldatum een nieuwe reis te boeken? Dan kan je na het vervallen van je tegoedbon een aanvraag tot terugbetaling indienen. Vervolgens beschikt de touroperator waarbij je je reis reserveerde over maximum zes maanden de tijd om het bedrag van je tegoedbon terug te betalen.

 

Wat gebeurt er als het reiskantoor, de leverancier of touroperator failliet gaat?

De uitgeschreven corona tegoedbonnen (t.e.m. 19/06/2020) voor geannuleerde pakketreizen worden gedekt door het Garantiefonds Reizen. In het geval van een faillissement omwille van financieel onvermogen, ben je als consument dus steeds verzekerd dat je het bedrag van je tegoedbon (t.e.m. 19/06/2020) zal recupereren. 

 

Ik durf niet te reizen, kan ik mijn reis annuleren?

Helaas zullen er bij een annulering bijna altijd kosten zijn. 

Neem contact op met ons kantoor zodat we de voorwaarden van jouw dossier kunnen nakijken.

 

Ik boekte een reis, maar wens deze te verplaatsen, kan dat?

In de meeste gevallen is het geen probleem om je reis te verplaatsen naar een nieuwe datum, maar hier kunnen kosten aan verbonden zijn.

Neem contact op met ons kantoor zodat we de voorwaarden van jouw dossier kunnen nakijken.Aktief Travel BV | Diestersteenweg 25 | 3970 Leopoldsburg | info@aktieftravel.be |  Privacyverklaring

Tel. 0032/11 340.140 | Erkenningsnummer 9731