Souvenirs: zo verzamel je reisherinneringen

Niets is zo leuk als ronddwalen op lokale marktjes of snuisteren in kleine souvenirwinkeltjes. Neem je dan ook nog een mooie herinnering naar huis, dan kan je thuis verder genieten van je vakantie. Of je nu een doorgewinterde wereldreiziger bent of af en toe een uitstapje maakt, het verzamelen van souvenirs is een prachtige manier om herinneringen aan je reizen levend te houden. Hier zijn enkele van de meest voorkomende reissouvenirs en creatieve manieren om ze te verzamelen.

Meest verzamelde souvenirs

Elk land heeft zo wel zijn eigen typerende souvenir dat het vaakst gekocht wordt. Klik hieronder op het overzicht per continent en ontdek de populairste souvenirs per land. Welke zou jij nog willen scoren? 

Soorten souvenirs

Reisliefhebbers vinden het vaak leuk om souvenirs van een bepaalde categorie te verzamelen. Op die manier heb je een meer gestructureerde manier om je reizen vast te leggen en een plekje te geven eens weer je thuis bent. We geven je enkele toffe ideeën van soorten souvenirs om een collectie mee op te bouwen. 

 • Koelkastmagneetverzameling:

Een klassieker onder de reissouvenirs is de koelkastmagneet. Verzamel magneten van elke bestemming die je bezoekt en creëer een kleurrijke en gevarieerde weergave van je reisgeschiedenis op je koelkastdeur.

 • Lokale kunst en ambachten:

Duik diep in de lokale cultuur door kunst en ambachten te verzamelen die uniek zijn voor elke bestemming. Of het nu gaat om handgemaakte sieraden, aardewerk of schilderijen, deze items geven een authentieke weerspiegeling van de plaats die je hebt bezocht.

 • Fotoboek van ansichtkaarten:

Verzamel ansichtkaarten van de meest pittoreske plekjes die je hebt bezocht. Maak een creatief fotoboek door de kaarten te rangschikken op volgorde van je reisroute. Dit geeft niet alleen een visuele weergave van je avonturen, maar ook een chronologisch verslag.

 • Geld uit verschillende landen:

Bewaar munten en bankbiljetten uit elk land dat je bezoekt. Creëer een prachtige display met geld uit verschillende delen van de wereld. Het is niet alleen een visueel aantrekkelijke verzameling, maar het vertelt ook het verhaal van je internationale reizen.

 • Reisstenen of zand:

Verzamel kleine stenen of potjes zand van de plaatsen die je bezoekt. Schrijf de datum en locatie erop en bewaar ze in een glazen pot. Deze eenvoudige, natuurlijke souvenirs dienen als tastbare herinneringen aan je reizen. (Als je dit wil doen, lees je dan goed in in de lokale wetgeving! In landen met unieke ecosystemen, archeologische vindplaatsen of natuurgebieden is het meenemen van stenen als souvenirs strikt verboden.)

 • Digitale souvenirs:

Je komt nooit plaats tekort met digitale souvenirs te verzamelen. Maak fotoalbums, videodagboeken of zelfs een reisblog om je ervaringen te delen en later op terug te kijken.

 • Specerijen en delicatessen: 

Breng smaken van over de hele wereld naar huis door lokale delicatessen te verzamelen. Of het nu gaat om kruiden, specerijen, thee of lokale lekkernijen, deze smakelijke souvenirs laten je opnieuw genieten van de culinaire hoogtepunten van je reizen.

Nog meer inspiratie

Krijg je niet genoeg van souvenirs? We geven je nog meer categorieën als inspiratie voor souvenirs! 

 • Shotglaasjes
 • Lepels
 • T-shirten
 • Kaarsenhouder
 • Juwelen
 • Beeldjes
 • Mokken
 • Poppen
 • Lokale (wegen)kaarten
 • Boeken
 • Wijnkurken
 • Theedoeken
 • Borden
 • Totebags
 • Kookschorten
 • Onderzetters
 • Kerst-ornamenten
 • Pennen
 • Boekenleggers
 • Strandhanddoeken
 • Inkomtickets of Boarding Passes
 • Kaarsen
 • Sleutelhangers

Verzamel jij souvenirs? Shop je wat je leuk vindt of verzamel je binnen een categorie? Laat het ons zeker weten op social media! 

Diestersteenweg 25                       info@aktieftravel.be

3970 Leopoldsburg                        www.aktieftravel.be

Tel: 011/340.140