De mooiste Kerstmarkten in Europa

Kerstmarkten behoren tot de meest geliefde tradities tijdens de feestdagen in Europa. Ze toveren steden om in een sprookjesachtige sfeer, waar bezoekers kunnen genieten van prachtig versierde kraampjes, heerlijk eten, en een overvloed aan kerstcadeaus. In dit blogbericht zullen we enkele van de mooiste kerstmarkten in Europa verkennen.

1. Keulen, Duitsland: Kerstmarkt am Kölner Dom

Keulen staat bekend om zijn indrukwekkende gotische kathedraal, de Kölner Dom, en de kerstmarkt die zich rond dit architectonische meesterwerk bevindt, is net zo indrukwekkend. De Kerstmarkt am Kölner Dom wordt vaak beschouwd als een van de mooiste in Duitsland. De kraampjes zijn versierd met fonkelende lichtjes en bieden een verscheidenheid aan handgemaakte ambachten, traditionele Duitse lekkernijen en glühwein. De imposante kathedraal dient als majestueuze achtergrond voor dit betoverende spektakel.

2. Londen, Verenigd Koninkrijk: Winter Wonderland

Londen, met zijn rijke geschiedenis en bruisende sfeer, viert de feestdagen op grootschalige wijze. Winter Wonderland in Hyde Park is een van de meest opvallende kerstmarkten in de stad. Hier kunnen bezoekers genieten van een enorme ijsbaan, een reuzenrad en talloze attracties, naast de traditionele kerstmarkt met kerstcadeaus en culinaire hoogstandjes uit de hele wereld. Het betoverende decor en de constante kerstliedjes maken Winter Wonderland tot een onvergetelijke bestemming tijdens de feestdagen.

3. Düsseldorf, Duitsland: Düsseldorfer Weihnachtsmarkt

Düsseldorf staat bekend om zijn elegante sfeer en modieuze winkels, en de Düsseldorfer Weihnachtsmarkt weerspiegelt deze verfijning perfect. De markt heeft verschillende locaties in de stad, maar het hart van de festiviteiten is de Marktplatz met zijn prachtige stadspaleis. Hier vind je kraampjes met ambachtelijke producten, culinaire hoogstandjes en een ijsbaan voor degenen die graag willen schaatsen onder de sterren.

4. Praag, Tsjechië: Praagse kerstmarkt op de Oude Stadsplein

Praag, met zijn betoverende architectuur en historische charme, wordt tijdens de kerstperiode nog magischer dankzij de Praagse kerstmarkt op de Oude Stadsplein. Hier kun je door de geplaveide straten wandelen, omringd door schattige houten kraampjes die een scala aan ambachtelijke producten aanbieden, zoals handbeschilderd porselein en glaswerk. De geur van trdelník, een zoet deeggebakje, en warme honingwijn vult de lucht terwijl bezoekers genieten van traditionele Tsjechische lekkernijen. Het schitterende kerstboom, het historische astronomische uurwerk en de imposante kathedraal van Týn maken dit tot een onvergetelijke ervaring.

5. Straatsburg, Frankrijk: Christkindelsmärik

Straatsburg, gelegen in de Elzas, staat bekend als de "Hoofdstad van Kerstmis" en is de thuisbasis van een van de oudste kerstmarkten ter wereld, Christkindelsmärik. Deze markt dateert uit 1570 en biedt bezoekers een sprookjesachtige sfeer met zijn houten chalets en vakwerkhuizen. De gehele oude binnenstad is versierd met duizenden lichtjes en versieringen, waardoor je je echt in de kerstsfeer waant. Hier kun je genieten van Franse specialiteiten, zoals foie gras en bretzels, evenals ambachtelijke kerstcadeaus. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de prachtige Straatsburgse kathedraal, die 's nachts schittert als een juweel in de stad.

Terwijl deze kerstmarkten elk hun eigen unieke charme hebben, hebben ze allemaal gemeen dat ze bezoekers onderdompelen in de magie van de feestdagen. Of je nu op zoek bent naar traditionele Duitse lekkernijen, opwindende attracties of een prachtig decor, deze kerstmarkten bieden voor ieder wat wils. Dus, trek je warme kleding aan, neem een beker glühwein en laat je betoveren door de Europese kerstmarkten!

Diestersteenweg 25                       info@aktieftravel.be

3970 Leopoldsburg                        www.aktieftravel.be

Tel: 011/340.140