Gezellige bestemmingen voor een weekendje weg met de auto

Om even te ontsnappen aan de sleur, hoef je heus niet ver te reizen. Ons kleine landje bevindt zich op een perfecte locatie om enkele van Europa's meest gezellige bestemmingen te verkennen, allemaal binnen handbereik met de auto. Of je nu op zoek bent naar avontuur, cultuur, ontspanning of gastronomie, er is altijd een perfecte weekendbestemming om te ontdekken. In deze blog gaan we enkele bijzondere bestemmingen op rijafstand van België verkennen. 

Parijs, Frankrijk - Op 5 uur rijden (of 1,5u met de Eurostar)

Parijs, de stad van de liefde en licht, is een van de meest iconische bestemmingen ter wereld en ligt op slechts een paar uur rijden van België. Verken de Eiffeltoren, dwaal door de charmante straatjes van Montmartre en geniet van heerlijke Franse gerechten in gezellige bistro's. Een weekend in Parijs is een onvergetelijke ervaring die je niet mag missen.

Amsterdam, Nederland - Op 2,5 uur rijden

De Nederlandse hoofdstad, Amsterdam, is een bruisende stad vol geschiedenis en cultuur. Bezoek het Rijksmuseum, maak een rondvaart door de grachten en verken de levendige Jordaan-wijk. Amsterdam staat bekend om zijn vriendelijke sfeer en unieke charme, met watergangetjes, bruggetjes en kneuterige huisjes.

Brugge, België - Op 2 uur rijden

Als je liever dichter bij huis wilt blijven, is Brugge de perfecte bestemming voor een romantisch weekendje weg. Deze charmante Belgische stad staat bekend om zijn goed bewaarde middeleeuwse architectuur, kronkelende grachten en heerlijke chocolade. Verken het historische centrum, proef de lokale bieren en geniet van een ontspannen boottocht op de grachten.

Keulen, Duitsland - Op 2 uur rijden

Keulen, gelegen aan de oevers van de Rijn, is een stad met een indrukwekkende kathedraal en een bruisende culturele scene. Bezoek de beroemde Dom van Keulen, slenter door de oude binnenstad en proef de heerlijke Duitse keuken in gezellige bierhuizen.

De Ardennen - Op ongeveer 2 uur rijden

De Belgische Ardennen staan bekend om hun weelderige bossen, schilderachtige valleien en kristalheldere rivieren. Hier zijn enkele activiteiten die je kunt ondernemen tijdens je weekendje weg in dit natuurparadijs:

  • Wandelen en Fietsen: De Ardennen bieden een uitgebreid netwerk van wandel- en fietspaden die je door prachtige landschappen leiden. Verken de Hoge Venen, het grootste natuurreservaat van België, of daag jezelf uit met een mountainbiketocht door de heuvels.
  • Kasteelverkenning: De Ardennen herbergen een schat aan historische kastelen, elk met zijn eigen verhaal en architectonische pracht. Bezoek het middeleeuwse kasteel van Bouillon of het romantische kasteel van La Roche-en-Ardenne.
  • Avontuurlijke Parken: Als je van avontuur houdt, kun je terecht in een van de avontuurlijke parken in de regio. Denk aan tokkelen tussen de boomtoppen, rotsklimmen, en nog veel meer.
  • Culinair Genot: Vergeet niet te genieten van de heerlijke Ardense keuken. Proef de lokale specialiteiten, zoals wildgerechten, Ardense ham en verse wafels met warme chocoladesaus.

Diestersteenweg 25                       info@aktieftravel.be

3970 Leopoldsburg                        www.aktieftravel.be

Tel: 011/340.140