Gezond op reis

Het laatste waar je aan wil denken op reis, is ziek worden. Neem daarom je voorzorgen en informeer je voldoende, zodat je in topconditie je vakantie kan beleven, en gezond weer thuis komt! We geven je enkele tips om gezond te blijven tijdens het reizen.

Vaccinaties en preventieve maatregelen

Voordat je op reis gaat, is het essentieel om te controleren of je vaccinaties up-to-date zijn. Sommige bestemmingen vereisen specifieke vaccinaties, afhankelijk van de gezondheidsrisico's in die regio. Raadpleeg raad aan Aktief Travel of je huisarts om te bepalen welke vaccinaties je nodig hebt voor je reis. Zeker voor verre reizen buiten Europa is het belangrijk om even advies in te winnen. 

Reisapotheek

Zorg ervoor dat je een reisapotheek bij je hebt met basismedicijnen zoals pijnstillers, koortsremmers, reisziektepillen, pleisters, en eventuele voorgeschreven medicijnen die je nodig hebt. Het kan moeilijk zijn om specifieke medicijnen te vinden in het buitenland, en dan heb je altijd iets achter de hand voor kleine ongemakken.

Hygiëne

Ben je op een publieke plek geweest, zoals openbaar vervoer of een museum - was of ontsmet erna je handen. Handen wassen is een van de meest effectieve manieren om de verspreiding van ziektekiemen te voorkomen. Draag altijd handdesinfectiemiddel bij je voor het geval er geen water en zeep beschikbaar zijn. Vermijd ook het aanraken van je gezicht om de overdracht van ziektekiemen te minimaliseren. 

Voedselveiligheid

Een van de geneugten van reizen is het proeven van de lokale keuken. Zorg ervoor dat je eet bij schone en betrouwbare restaurants. Vermijd rauw of onvoldoende gekookt voedsel en drink bij voorkeur flessenwater.

Zonbescherming

Als je naar een zonnige bestemming reist, bescherm dan je huid tegen de schadelijke effecten van de zon. Draag zonnebrandcrème met een hoge SPF, een hoed en zonnebril. Drink ook voldoende water, want een hitteslag heb je sneller dan je denkt!

Voldoende rust en slaap

Reizen kan vermoeiend zijn. Zorg ervoor dat je voldoende rust en slaap krijgt om je immuunsysteem sterk te houden. Luister vooral naar wat je lichaam nodig heeft. 

 

Jetlag kan een grote impact hebben op je slaappatroon. Probeer natuurlijk licht te benutten om je interne klok aan te passen en vermijd het gebruik van elektronische apparaten voor het slapengaan.

Na de reis

Bij terugkeer van je reis, als je symptomen zoals koorts, diarree, huiduitslag of andere ongewone klachten hebt, raadpleeg dan onmiddellijk een arts. Het is belangrijk om snel te handelen om mogelijke infecties te behandelen.

Het behouden van een goede gezondheid tijdens het reizen is essentieel om optimaal te kunnen genieten van je avontuurlijke ervaringen. Door voorzorgsmaatregelen te nemen en bewust te zijn van gezondheidsrisico's, kun je met vertrouwen op ontdekkingsreis gaan. Vergeet niet te genieten van je reis en nieuwe herinneringen te maken!

 

Reis veilig en gezond!

Diestersteenweg 25                       info@aktieftravel.be

3970 Leopoldsburg                        www.aktieftravel.be

Tel: 011/340.140