Magische feestdagen rond de wereld

Lokale feestdagen bieden een unieke mogelijkheid om diep in de cultuur van een land te duiken en te genieten van de feestelijke sfeer die nergens anders te vinden is. Of het nu gaat om de kleurrijke viering van Dia de Muertos in Mexico of het wereldberoemde Oktoberfest in Duitsland, er is iets bijzonders aan het meemaken van deze festiviteiten terwijl je omringd bent door de lokale bevolking. In deze blog nemen we je mee op een virtuele reis naar enkele van de meest opwindende plaatsen ter wereld om lokale feestdagen te vieren.

1. Dia de Muertos, Mexico

Dia de Muertos, ofwel de Dag van de Doden, is een van de meest unieke en betekenisvolle festivals in Mexico en wordt gevierd op 1 en 2 november. Tijdens dit festival eren de Mexicanen hun overleden geliefden door altaars te maken met foto's, kaarsen, bloemen en het favoriete eten van de overledenen. Straten zijn versierd met kleurrijke schedels, en er worden optochten en parades gehouden. Oaxaca en Mexico-Stad bieden enkele van de meest indrukwekkende Dia de Muertos-ervaringen.

2. Diwali, India

Diwali, ook bekend als het Festival van Licht, is een van de meest gevierde festivals in India en wordt meestal in oktober of november gehouden. Tijdens Diwali worden huizen en straten versierd met kleurrijke lampen en olielampen, en er worden vuurwerkshows gehouden. Het is een tijd van familiebijeenkomsten, traditionele zoetigheden en het uitwisselen van geschenken. Varanasi, aan de oevers van de heilige rivier de Ganges, biedt een betoverende Diwali-ervaring met zijn ghats vol met lichtjes en ceremonies.

3. Oktoberfest, Duitsland

Oktoberfest is het grootste bierfestival ter wereld en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers naar München, Duitsland. Dit feest begint meestal eind september en gaat door tot begin oktober. Bezoekers kunnen genieten van enorme bierkroezen, traditionele Beierse gerechten, en live muziek in gigantische biertenten. De sfeer is uitgelaten, en je zult mensen uit de hele wereld ontmoeten die samenkomen om te proosten op het leven.

4. Carnaval, Brazilië

Carnaval in Rio de Janeiro is een van de meest iconische en levendige festivals ter wereld. Het vindt plaats in de dagen voorafgaand aan Aswoensdag, meestal in februari of maart. Tijdens Carnaval worden de straten van Rio overspoeld met kleurrijke kostuums, sambadansers en drijvende parades. De energie is besmettelijk, en je kunt deel uitmaken van dit grootschalige feest door zelf een kostuum te dragen en mee te dansen op de opzwepende ritmes van de samba.

5. Songkran, Thailand

Songkran, het Thaise nieuwjaarsfestival, wordt gevierd in april en staat bekend om zijn watergevechten. Mensen in heel Thailand sprenkelen water over elkaar om symbolisch reiniging en zegeningen te brengen voor het nieuwe jaar. De festiviteiten gaan gepaard met kleurrijke optochten, traditionele rituelen en heerlijke Thaise gerechten. Chiang Mai biedt een van de meest traditionele en sfeervolle Songkran-ervaringen.

Het meemaken van lokale feestdagen is een geweldige manier om de cultuur en tradities van een land te begrijpen en te waarderen. Plan met Aktief Travel de perfecte reis om deel uit te maken van deze opwindende vieringen en ontdek een wereld ontdekken vol kleur, smaak en gelach. Vier mee en laat je onderdompelen in de magie van lokale feestdagen over de hele wereld!

Diestersteenweg 25                       info@aktieftravel.be

3970 Leopoldsburg                        www.aktieftravel.be

Tel: 011/340.140