De 5 blauwste wateren in Europa

Je droomt van zwemmen in prachtige wateren, in een zee zo helder als een glas water, of in een meer zo blauw als de lucht. Daarna heerlijk zonnen op een parelwit strand, onder de wuivende palmbomen. Het lijkt alleen weggelegd voor tropische bestemmingen, zoals de Maladiven of de Caraïben. 

 

Toch hoef je het niet altijd zo ver te zoeken. Ook in Europa vind je verborgen parels die je aan de andere kant van de wereld doen wanen. Deze plekken doen je helemaal vergeten dat je slechts enkele uren van huis bent. Dit zijn de meest blauwe en Instagrammable plekjes in Europa!

Zákynthos, Griekenland

Zákynthos is een groen eiland met prachtige valleien en verschillende stranden. In het zuidoosten van het eiland zijn er zandstranden in afgelegen baaien waar het rustige water diepblauw is. Als je van ruige kliffen en een interessante onderwaterwereld houdt, ontdek dan het westelijke deel van het eiland.

Sardinië, Italië

 Een reis over een smaragdgroene zee, langs karakteristieke baaien en stranden van sneeuwwit zand… dat is Sardinië, een eiland dat zijn bezoekers verrast met natuurlijke contrasten, de lichten en kleuren van een regio met oude tradities en een wilde en pure natuur.

Mallorca, Spanje

Mallorca biedt niet alleen een mooie natuur, kansen voor avontuur, charmante steden en een actief nachtleven, maar je kan er ook zwemmen in het kristalheldere water van de Mediteraanse zee. Droom weg in romantisch Mallorca.

Antalya, Turkije

Antalya, dat elk seizoen kan worden bezocht, is vooral in de zomer een onmisbare toeristische bestemming. Deze "blauwe" stad betovert haar gasten met haar prachtige stranden en heeft de langste kustlijn van Turkije. Het meest opvallende kenmerk van Antalya zijn de geweldige palmbomen van de stad die je verkoelen met hun schaduw en je begeleiden met hun briesje onderweg naar de prachtig blauwe zee. 

Dalmatia, Kroatië

De bergketen, waaronder één van de hoogste bergen van Kroatië, scheidt Zagora met zijn continentale kenmerken van de mediterrane strandsfeer. Deze regio behoort tot de mooiste ter wereld. Hier vind je zowel ondiepe wateren als de open zee, wilde stroomversnellingen en vredige rivierbeddingen, de mooiste mediterrane eilanden naast ruige kliffen met endemische soorten midden in de open zee, diepe meren en de nog onontgonnen rijkdom van de ondergrondse grotten.

In welke van deze wateren zwem jij binnenkort? Als je zwembroek al klaar ligt bij het zien van deze foto’s, boek dan snel je reis bij Aktief Travel. Ons team staat voor je klaar elke weekdag van 10u00 - 12u30 en van 13u30 - 18u00, en op zaterdag van 10u00 - 13u00. Kom langs in Leopoldsburg of bel naar 011/340.140 en wij brengen je snel naar je droombestemming. 

Diestersteenweg 25                       info@aktieftravel.be

3970 Leopoldsburg                        www.aktieftravel.be

Tel: 011/340.140