Reizen naar Japan zit in de lift! Het landschap biedt een interessante mix van prachtige natuur, goed onderhouden schrijnen en tempels, historische bezienswaardigheden, moderne steden en werelderfgoedsites. De invloed van de interessante culturen en subculturen van Japan hebben zo’n internationale impact gehad dat buitenlanders naar Japan willen komen voor het sumoworstelen, de traditionele theeceremonies, anime stripkunst, samoerailegendes en zoveel meer.
Niet alleen is Japan, omwille van de zwakkere Japanse Yen, de afgelopen jaren heel wat goedkoper geworden; het land is ook veel toegankelijker geworden voor Westerse toeristen, ook door de Engelstalige informatie in de grote stations. Neem daarbij de nieuwe rechtstreekse vluchten van Brussel naar Tokio en je begrijpt dat Japan als reisbestemming voor velen op de bucket list komt te staan in de nabije toekomst.

 

Op je eigen ritme per trein

Maak gebruik van onze verschillende verlengingen om zelf je perfecte reis samen te stellen. Ons flexibele reisplan gebruikt Tokyo en Kyoto als uitvalsbasis, onderling verbonden door een rit per hogesnelheidstrein.

Kyoto en Tokyo zijn samen meer dan 1200 jaar de keizerlijke hoofdsteden van Japan. De beste restaurantjes, fijnste souvenirs, meest extravagante winkels, mooiste stadshotels, grootste tempels en uitgebreide kunstcollecties vind je er terug. Alles wat Japan zo Japans maakt, van zen-tuinen tot geisha, kom je in zijn puurste of net meest hedendaagse vorm in deze twee metropolen tegen. Eentje met een oude ziel en eentje met een jong hart.

Met de Japan Rail Pass, inbegrepen in onze reizen, kan je alle JR treinen nemen (met uitzondering van Nozomi en Mizuho). Je ontvangt de voucher voor de Japan Rail Pass bij je reisdocumenten. Je kan de voucher vlot omwisselen voor je treinticket in een station in Japan. Beide steden vormen, op zo’n 450 km van elkaar gelegen, tevens een ideale uitvalsbasis voor respectievelijk West- en Oost-Japan. Ze vormen dus de ideale plekken om je reis doorheen het land van de rijzende zon te beginnen.

Japan is een supergeorganiseerd en efficiënt land. Reizen per trein, bus en metro zijn daarom ideaal om dit fascinerende land op je eigen ritme te ontdekken. Jouw reis hoeft niet beperkt te blijven tot het hoofdeiland Honshu maar ook de andere grote eilanden Hokkaido en/ of Kyushu, kunnen mee in jouw gepersonaliseerde Japanreis worden opgenomen.

 

Must-see Japan  - 16-daagse individuele rondreis met vertrek vanuit Brussel.

 

Dag 1: vertrek vanuit Brussel

Internationale vlucht van Brussel naar Tokyo.

 

Dag 2: Tokyo

Standaard hotel: Sunshine City Prince Hotel
Superior hotel: Keio Plaza Hotel
Deluxe hotel: Metropolitan Hotel

Bij aankomst op de luchthaven word je verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger. Shuttle transfer naar het stadscentrum. Overnachting in het hotel.

 

Dag 3: Tokyo (B)

Ontbijt. Vrije tijd om Tokyo op eigen houtje te ontdekken of deelname aan de optionele excursie Panoramisch Tokyo. Overnachting in het hotel.

 

Dag 4: Tokyo en omgeving (B)

Ontbijt. Vrije tijd in Tokyo of deelname aan de optionele excursie Nikko Wereldwonder of Verborgen Schatten van Kamakura. Overnachting in het hotel.

 

Dag 5: Tokyo – Hakone (B,D)

Standaard hotel: Aura Tachibana Hotel
Superior hotel: Hatsuhana Hotel Hakone
Deluxe hotel: Gora Hanaougi Sounkaku

Ontbijt. Met je Japan Rail Pass naar Hakone of deelname aan de optionele excursie Mt. Fuji & Hakone met drop-off in Odawara. Verder met Hakone Free Pass naar de ryokan. Typisch Kaiseki-diner en overnachting in de ryokan.

 

Dag 6: Hakone & Mt. Fuji (B,D)

Ontbijt. Vrije tijd om de regio van Hakone en Mt. Fuji te ontdekken. Diner en overnachting in de ryokan.

 

Dag 7: Hakone – Takayama (B)

Standaard hotel: Hida Hotel Plaza
Superior hotel: Best Western Takayama
Deluxe hotel: Best Western Takayama

Na het ontbijt reis je met de Japan Rail Pass naar Takayama. Overnachting in het hotel.

 

Dag 8: Takayama (B)

Ontbijt. Vrije tijd om Takayama te verkennen. Overnachting in het hotel.

 

Dag 9: Takayama – Kanazawa (B)

Standaard hotel: Oka Hotel
Superior hotel: KKR Hotel
Deluxe hotel: ANA Crowne Hotel Kanazawa

Ontbijt. Met de bus naar Kanazawa via Shirakawago. Overnachting in het hotel.

 

Dag 10: Kanazawa (B)

Ontbijt. Vrije tijd om Kanazawa te ontdekken. Overnachting in het hotel.

 

Dag 11: Kanazawa – Hiroshima (B)

Standaard hotel: Century 21 Hiroshima
Superior hotel: Granvia Hiroshima
Deluxe hotel: Sheraton Hiroshima

Na het ontbijt reis je met de Japan Rail Pass naar Hiroshima. Overnachting in het hotel.

 

Dag 12: Hiroshima & Miyajima (B)

Ontbijt. Vrije tijd om Hiroshima & Miyajima te verkennen of deelname aan de optionele excursie Highlights van Hiroshima & Miyajima. Overnachting in het hotel.

 

Dag 13: Hiroshima – Kyoto (B)

Standaard hotel: Court Hotel Kyoto
Superior hotel: New Miyako Hotel
Deluxe hotel: Granvia Kyoto

Ontbijt. Met de Japan Rail Pass naar Kyoto. Het is interessant om onderweg het Himeji-kasteel te bezoeken. Overnachting in het hotel.

 

Dag 14: Kyoto (B)

Ontbijt. Vrije dag in Kyoto of deelname aan de optionele excursie Kyoto in één dag. Overnachting in het hotel.

 

Dag 15: Kyoto en omgeving (B)

Ontbijt. Vrije tijd om Kyoto verder te ontdekken of deelname aan de optionele excursie Nara namiddag of Uji & Nara. Overnachting in het hotel.

 

Dag 16: terugkomst (B)

Ontbijt. Transfer per shuttlebus naar de luchthaven van Osaka voor de terugvlucht naar Brussel.

 

Prijzen :

 

In standaard hotels vanaf €3590
In superior hotels vanaf €4375
In deluxe hotels vanaf €4995

 

Prijzen per persoon op basis van een verblijf voor 2 personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met All Nippon Airways in L-klasse (in laagseizoen), alle taksen geldig op 01.01.2017, alle maaltijden en verplaatsingen zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, shuttle transfer van/naar de luchthaven van/naar het stadscentrum, Japan Rail Pass 14 dagen (regular class), PASMO metropas ter waarde van 500 JPY, Hakone Free Pass 3 dagen, bustickets Takayama – Shirakawago – Kanazawa. Aanbod geldig van 01.01.2017 tot 31.12.2017 en onder voorbehoud van beschikbaarheid.

 

Wil u meer weten over bovenstaande reis, mail ons via info@aktieftravel.be of bel 011/340 140 en wij zullen helpen u graag verder.