Prachtige boot-/vliegreis op zoek naar het noorderlicht.  12-daagse rondreis Noorwegen met de Hurtigruten

Hurtigruten: de mooiste zeereis ter wereld sinds 1893!
Bijna elke Noor spreekt vol liefde en trots over de Hurtigruten! De schepen van de Hurtigruten zijn dan ook al 120 jaar het bindmiddel tussen Noord- en Zuid-Noorwegen. Zo lang al varen ze tussen de soms afgelegen haventjes langs de Noorse kust, om vracht én passagiers te vervoeren. Nog steeds wordt in iedere haven gestopt om te laden en te lossen. De Hurtigruten is meer dan een cruiseschip: het is verbonden met de cultuur en het dagelijks leven van Noorwegen. Je kunt gebruik maken van een speciale noorderlicht-wekservice, voor het geval het licht wordt waargenomen terwijl je ligt te slapen.

 

Het landschap is zo schitterend en ongerept dat je weinig anders kunt dan er met open mond van genieten. Via de Poolcirkel, op zoek naar het noorderlicht. Overdag geniet je van een onwaarschijnlijk puur winterlandschap. En 's avonds maak je kans om onder de heldere sterrenhemel getuige te zijn van het magische poollicht.

 

Ben je klaar voor de mooiste lichtshow op aarde? 'aurora borealis' Op weinig plekken in de wereld is de kans om dit natuurspektakel te zien zo groot als tussen de Lofoten en de Noordkaap. Het geheimzinnige noorderlicht, dat in groene en paarse flarden door de poolhemel danst, is in de geschiedenis vaak uitgelegd als een goddelijk fenomeen. Sommige volken zagen het als een dans van de geesten van hun voorouders.Tegenwoordig zijn er wetenschappelijke verklaringen voor het licht. Toch blijft het ook voor de moderne mens een bijna-spirituele ervaring om de kleurrijke flarden door de hemel te zien flonkeren, als een dans van nachtelijke regenbogen.Het poollicht hangt samen met zonne uitbarstingen waarbij elektronen en protonen vrijkomen. Slechts een deel van het jaar is het donker genoeg om vervolgens het noorderlicht te zien: van september tot begin april. Hoe verder je naar het noorden reist, hoe donkerder het is en hoe groter dus de kans om het poollicht te zien. Maar zelfs als het wel donker is (de avonden en) nachten van augustus tot begin april, moet je een beetje geluk hebben: een van de belangrijkste voorwaarden is dat er weinig of geen wolken zijn.

Inbegrepen:

  • retourvlucht met KLM Amsterdam** of Brussel** - Bergen in de G klasse*
  • transfer van luchthaven naar Hurtigruten schip
  • Hurtigruten Bergen-Kirkenes-Bergen voor twee personen
  • 11x overnachting in een tweepersoonsbinnenhut type UPSI o.b.v. volpension
  • transfer van Hurtigruten schip naar de luchthaven
  • reisbeschrijving

* indien de G klasse volgeboekt is, kan er in overleg in een andere klasse geboekt worden tegen een toeslag. Voor vertrek 22 november 2017 geldt er op dit moment altijd een toeslag voor de vlucht.

Exclusief: ruimbagage. Je kunt een koffer bijboeken tegen betaling. 
  

Reisperiode
Er zijn zes vertrekmogelijkheden:
- 22 november 2017 met schip MS Nordlys
- 11 december 2017 met schip MS Kong Harald
- 2 januari 2018 met schip MS Kong Harald
- 16 januari 2018 met schip MS Nordlys
- 12 februari 2018 met schip MS Richard With
- 8 april 2018 met schip MS Richard With

 

Extra bij te boeken
Je kunt diverse excursies bijboeken tijdens deze reis. 
 
Verlenging
Je kunt deze reis vooraf of achteraf verlengen met een verblijf in Bergen, in het Thon hotel Rosenkrantz. Bij deze overnachting is ook een transfer van of naar de Hurtigruten inbegrepen.

 

Prijzen geldig onder voorbehoud van beschikbaarheid op moment van reservatie.


Dag 1: vlucht Amsterdam of Brussel - Bergen

Je vliegt naar Hanzestad Bergen, de oudste hoofdstad van Noorwegen en wordt opgepikt op het vliegveld voor de transfer naar de Hurtigruten. Of kies je ervoor om nog een dagje in deze prachtige stad te blijven?


Dag 2: Ålesund

Je reist via diverse haventjes naar een van de sfeervolste steden van Noorwegen: art-nouveaustad Ålesund. Geniet je van het betoverende uitzicht over deze stad en de vele eilandjes voor de kust vanaf de Aksla-berg?

*Aankomst in Ålesund om ca. 12:00

*Vertrek uit Ålesund om ca. 15:00


Dag 3 Koninklijk: Trondheim

Van de ene cultuurstad van Noorwegen naar de andere: vandaag vaar je via het Trondheimfjord naar de oude koningsstad Trondheim, die in deze tijd van het jaar meestal met sneeuw is bedekt. Bezoek je de middeleeuwse Nidaros-kathedraal, waar tien Noorse koningen en koninginnen werden gekroond? ’s Middags laveer je door zesduizend eilanden door om ’s avonds in Rørvik aan te komen.

*Aankomst in Trondheim om ca. 06:00

*Vertrek uit Trondheim om ca. 12:00


Dag 4: Poolcirkel en Lofoten

De kans dat je het noorderlicht zult zien wordt steeds groter: vandaag passeren we de poolcirkel en varen we naar de Lofoten. Dat wordt aan boord gevierd met een traditionele ‘poolcirkel-doop’. Daarna vaart het schip door het spectaculaire, smalle Raftsund en – als het weer het toelaat – naar het beroemde Trollfjord.

*Aankomst in Bodø om ca. 12:30 *Vertrek uit Bodø om ca. 15:00

*Vertrek Stamsund om ca. 19:30 *Aankomst in Svolvær om ca. 21:00

*Vertrek uit Svolvær om ca. 22:00


Dag 5: Tromsø, toegangspoort tot de poolwereld

Tromsø wordt wel het 'Parijs van het Noorden' genoemd. Het is een levendige cultuurstad, de hoofdstad van het poolgebied en de stad die als vertrekpunt diende voor meerdere poolexpedities. De stad herbergt de noordelijkste kathedraal ter wereld, de noordelijkste universiteit en ook de noordelijkste bierbrouwerij. Even boven de stad kun je een prachtige safari op een hondenslede maken. Met wat geluk mag je zelf sturen!

*Aankomst in Tromsø om ca. 14:30

*Vertrek uit Tromsø om ca. 18:30


Dag 6: Honningsvåg en de Noordkaap

Op naar de Noordkaap! We varen vandaag naar Honningsvåg. Daarvandaan kun je op excursie naar 71° 10’ 21". Ook maak je vandaag kennis met de Sámi-cultuur van Noors-Lapland en zie je een rotsformatie die voor de Sámi heilig is. Vanuit Kjøllefjord kun je een sneeuwscootersafari maken. Zul je daarbij het noorderlicht zien onder de sterrenhemel?

*Aankomst in Honningsvåg om ca. 11:45

*Vertrek uit Honningsvåg om ca. 15:15


Dag 7: Kirkenes, keerpunt van de reis

Het noordoostelijkste puntje van Noorwegen en de Europese Unie, slechts 10 km van de Russische grens. In Kirkenes kun je met de hondenslede of vissen op de rode koningskrab. De stad is ook beroemd om het licht en de bijzondere kleur van de hemel tussen 21 november en 21 januari. *Aankomst in Kirkenes om ca. 09:45

*Vertrek uit Kirkenes om ca. 12:45


Dag 8: Hammerfest en Tromsø

Vandaag varen we weer zuid(west)waarts. De route die we overdag 's nachts aflegden, doen we de komende dagen overdag. Zo ontdek je ook op de terugweg een prachtig landschap.

*Aankomst in Hammerfest om ca. 11:15

*Vertrek uit Hammerfest om ca. 12:45

*Aankomst in Tromsø om ca. 23:45

*Vertrek uit Tromsø om ca. 01:30


Dag 9: Vesterålen en de Lofoten

Ook vandaag zul je weer het liefst de hele dag ademloos van het uitzicht genieten. Berglandschap, baaitjes, vissershaventjes met kleurrijke houten huizen die oplichten in de poolwinter. Via Storkmarknes – waar het Hurtigruten-museum gevestigd is – varen we langs twee van ’s werelds mooiste eilandengroepen, de Vesterålen en de Lofoten. De Lofoten draait economisch gezien om vis in het algemeen en stokvis in het bijzonder. Aan boord kun je zien hoe de chef de vangst van de dag fileert. Of ga je op zoek naar zeearenden op een safaribootje? Met een goede camera kun je werkelijk schitterende foto’s maken van deze vogels.

*Aankomst in Svolvær om ca. 18:30

*Vertrek uit Svolvær om ca. 20:30


Dag 10: Poolcirkel, Zeven Zusters

Het schip laveert door nauwe zeestraten. Dan is het tijd om de poolcirkel weer te kruisen en gaan we verder langs de schilderachtige en legendarische kustlijn van Helgeland. Daar passeren we de bergketen de Zeven Zusters en de al even beroemde berg Torghatten.

*Aankomst in Bodø om ca. 02:30

*Vertrek uit Bodø om ca. 04:15


Dag 11: Trondheim en Kirstiansund

Via het eiland Munkholmen gaat de route naar Trondheim, met zijn vele bezienswaardigheden. Moe maar voldaan varen we de fjord weer uit en klieven we in zuidwestelijke richting langs het ongerepte eiland Hitra door de open zee van Hustadvika. Met de imposante Romsdal Alpen aan stuurboord lopen we ten slotte de haven van Molde binnen.

*Aankomst in Trondheim om ca. 06:30

*Vertrek uit Trondheim om ca. 10:00


Dag 12: Bergen, terug naar huis

Last but not least: de Hurtigruten vaart langs een adembenemend landschap van fjordmondingen en de scherp afgetekende kliffen van Øygarden. Dan gooien we het roer om naar het oosten en beginnen we aan de laatste mijlen naar de haven van Bergen. Vervolgens: transfer naar het vliegveld of hotelovernachting in Bergen.

*Aankomst in Bergen om ca. 14:30


* Dienstregeling van de Hurtigruten schepen
De schepen leggen bij veel havens aan maar alleen in de grotere plaatsen heb je meerdere uren de tijd om aan land te gaan of kun je aan een optionele excursie deelnemen. In de kleinere havens ligt het schip maar slechts ca. 30 minuten aan. Hurtigruten behoudt zich het recht voor om het tijdschema op korte termijn te wijzigen.

Ontvangt u graag een prijsofferte voor deze reis, vul hieronder uw gegevens in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!  

Of bel 011 34.01.40

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Aktief Travel BVBA | Diestersteenweg 25 | 3970 Leopoldsburg | info@aktieftravel.be  |  Privacyverklaring

Tel. 00 32 11 34 01 40 | Fax  00 32 11 34 17 70

Lic. 9731