Sri Lanka - klassiek Ceylon - 3* hotels

14-daagse individuele rondreis met chauffeur.
Vertrek elke woensdag, vrijdag en zondag (andere dagen op aanvraag).
Minimum 2 deelnemers.

 

Dit magische eiland heeft alles te bieden om elke reiziger te verleiden. Deze reis naar Sri Lanka voorziet een bezoek aan Anuradhapura, de culturele driehoek (Polonnaruwa, Sigiriya, Dambulla) en Kandy en eindigt met een strandverblijf.

 

Dag 1 : Brussel - Doha - Colombo

Vertrek vanuit Zaventem met de Qatar Airways vlucht naar Colombo, via Doha.

 

Dag 2 : Colombo (a)

Aankomst te Colombo. Onthaal door de correspondent en transfer naar uw hotel. Installatie in hotel Grand Oriental***. In de namiddag stadsbezoek inclusief een bezoek aan de Gangarama tempel.

 

Dag 3 : Colombo - Habarana (o-a)

Na het ontbijt start van uw rondreis. Onderweg bezoek aan Dambulla, de beroemde tempels die uit de rots gehouwen werden en die 150 Boeddha’s herbergen waaronder een zeer mooie liggende Boeddha van 15m. Bij aankomst installatie in uw hotel Joes Habarana***. Rest van de middag is vrij.

 

Dag 4 : Uitstap naar Anuradhapura en Mihintale (o-a)

In de voormiddag bezoek aan Anuradhapura, de 1ste hoofdstad en ongetwijfeld de grootste stad van het oude Ceylon. We bezoeken er onder meer de Bo-boom, een scheut van de Bodhi-boom, waaronder Boeddha de verlichting ontving en de reuzengrote dagoba’s, tempel- en paleizenruïnes. In de namiddag bezoek aan Mihintale, waar de monnik Mahinda voor het eerst het boeddhisme predikte op het eiland en de toenmalige koning bekeerde. Bezoek aan de kloosterruïnes en een stevige klim naar de tempel op de heuveltop, vanwaar u een prachtig uitzicht hebt.

 

Dag 5 : Uitstap naar Sigiriya en Polonnaruwa (o-a)

Na het ontbijt rit naar Habarana. Hier maakt u een olifantensafari van ongeveer 1u. In de voormiddag bezoek aan de legendarische rots van Sigiriya, een buitengewone monoliet die tot 200m boven de jungle uittorent en die men moet beklimmen om de ruïnes van een legendarisch paleis te bereiken. Halverwege de beklimming van deze rotswand ontdekt u de beroemde fresco’s van de 21 sierlijke jonge vrouwen. In de namiddag bezoek aan Polonnaruwa waar de Sinhala koningen hun hoofdstad hadden. Een enorm complex met tempels, paleizen, huizen,... die door de jaren heen één is geworden met de natuur.

 

Dag 6 : Habarana - Kandy (o-a)

Rit langs een schilderachtige weg naar Kandy met onderweg bezoek aan de kruidentuin te Matale, een batikatelier en een werkplaats van houtsnijwerk. Aankomst te Kandy, oude hoofdstad van Sri Lanka en erkend door de Unesco als cultureel Werelderfgoed. Installatie in uw hotel Queens***. In de namiddag stadsrondrit. Tegen de avond bezoekt u de Sri Dalada Maligawa, beter gekend als de tempel van de tand. In deze tempel is er elke avond een ritueel rond de tand van Boeddha die als relikwie in een gouden stulp bewaard wordt. Met veel muziek en tromgeroffel wordt de stulp elke avond even zichtbaar gemaakt voor het publiek. Terugkeer naar het hotel per Tuk Tuk.

 

Dag 7 : Kandy - Pinnawela - Peradeniya - Kandy (o-a)

Vertrek naar het opvangcentrum voor jonge olifantjes te Pinnawela waar de grootste troep olifanten ter wereld leeft. Hier ziet u hoe babyolifanten worden gevoederd en hoe ze in de rivier baden. In de namiddag bezoek aan de prachtige botanische tuin van Peradeniya met zijn unieke verzameling tropische bomen, kruiden en orchideeën. ’s Avonds in Kandy is er een spectaculaire culturele show. U geniet er van een typische dansvoorstelling met muziek, gemaskerde dansers en vuurspuwers.

 

Dag 8 : Kandy - Nuwara Eliya (o-a)

Vertrek langs de theeroute naar Nuwara Eliya, een oud koloniaal bergoord met een heerlijk Britse sfeer. Onderweg bezoek aan een theeplantage en -fabriek. Bij aankomst installatie in hotel Oak Ray Summer Hill Breeze***. In de namiddag verkenning van het stadje.

 

Dag 9 : Nuwara Eliya - Tissamaharama (o-a)

Tocht naar Tissamaharama en installatie in hotel Chandrika***. In de namiddag jeepsafari in de ongerepte wildernis van het Yala National Park. Het reservaat bestaat voornamelijk uit savanne en rotsvlaktes en wordt omzoomd door de oceaan. U kunt er olifanten, duizenden apen en makaken, buffels, herten, pauwen en een onnoemelijk groot aantal vogelsoorten zien.

 

Dag 10 : Tissamaharama - Kalutara (o)

Vertrek naar de prachtige kust van de Indische Oceaan met onderweg bezoek aan het charmante stadje Galle, een vroegere koloniale haven beschut door omwallingen en in zijn geheel geklasseerd als werelderfgoed door de Unesco. In de namiddag rit naar de kust en installatie in hotel Tangerine Beach***+.

 

Dag 11 : Kalutara (o)

Vrije dag aan het strand.

 

Dag 12 : Kalutara (o)

Vrije dag aan het strand.

 

Dag 13 : Kalutara - Colombo - Doha (o)

Vrije dag. In de namiddag transfer naar de luchthaven van Colombo voor de terugvlucht naar Doha.

 

Dag 14 : Doha - Brussel

Aansluiting naar Zaventem.

 

o= ontbijt a= avondmaal

 

  periode   prijs single suppl      
 
  21/8/2016 31/10/2016 € 2 360,00 € 490,00      
  1/11/2016 16/12/2016 € 2 395,00 € 460,00      
  10/1/2017 24/6/2017 € 2 495,00 € 460,00      
  25/6/2017 4/7/2017 € 2 680,00 € 460,00      
  5/7/2017 15/8/2017 € 2 635,00 € 460,00      
  16/8/2017 31/10/2017 € 2 435,00 € 460,00      
Prijzen p.p. (tweepersoonskamer). Aanbod geldig volgens beschikbaarheid.

 

Inbegrepen

- Vluchten met Qatar Airways (N-klasse).

- Luchthaventaksen en fuel.

- 11 overnachtingen in de vermelde hotels of gelijkwaardig.

- Maaltijden volgens het programma.

- Engelssprekende gids/chauffeur (Franstalige gids mits supplement).

- Alle bezoeken, ingangsgelden en transfers met a/c wagen.

- Documentatiemap per kamer.

 

Niet inbegrepen

- Persoonlijke uitgaven zoals dranken en overige maaltijden.

- Gebruikelijke fooien en visumkosten.

- Annulerings- en of bijstandsverzekering.Opmerkingen

- Het programma kan zonder voorafgaande kennisgeving gewijzigd worden door onverwachte omstandigheden.

 

Prijzen tussen 05/07/17-15/08/17 onder voorbehoud tijdens het Perahera festival te Kandy.

 

4* en 5* kunnen ook. Prijs op aanvraag.


Wil u meer weten over bovenstaande reis, mail ons via onderstaand formulier of bel 011/340 140 en wij helpen u graag verder. 

 

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.