Sarawak & Sabah : individuele rondreis - 12 nachten ter plaatse
Kuching, Malaysia, Kota Kinabalu, Sandakan, Kinabatanagan River

Reis samengesteld door het team van Anders Dan Anders, de begeleide groepsreizen specialist

Vlucht naar Borneo

Dag 1 : Aankomst op de internationale luchthaven van Kuching en transfer naar het hotel voor de check-in.

 

Verblijf (3 nachten) in Hotel the Lime Tree Hotel

The LimeTree Hotel, Kuching biedt boetiekaccommodatie in het gebied Padungan (Chinatown) van Kuching. Op 10 minuten lopen bevindt zich het waterfront The Riverside. Het hotel beschikt over gratis WiFi, een zitkamer op het dak en gratis parkeergelegenheid. De kamers van The LimeTree Hotel, Kuching zijn uitgerust met een stijlvolle, houten vloer, een flatscreen-tv met satellietzenders en koffie- en theefaciliteiten. De eigen badkamer is voorzien van een regendouche en toiletartikelen die naar limoen ruiken. Alle kamers zijn rookvrij.Gasten kunnen in het zakencentrum hun e-mail lezen. Ook kunnen gasten vervoer regelen voor het verkennen van de omgeving. The LimeTree Hotel, Kuching biedt ook een was- en stomerijservice.Het café Sublime serveert vers sap, heerlijke koffie en smakelijke, lokale gerechten. Deze gerechten zijn geïnspireerd door limoenen. De zitkamer LimeLight bevindt zich op het dak en biedt limoencocktails en uitzicht op de rivier de Sarawak.

 

Dag 2 : Kuching

Vandaag word je opgehaald aan het hotel voor een bezoek aan het Semmengoh Nature Reserve voor een unieke kennismaking met semi-wilde orang-oetans in het rehabilitatiecentrum. Na de lunch ga je op verkenning in de stad Kuching, bezoek je het Sarawak Museum, wandel je door de kleurrijke straatjes van de oude stad en langs de Waterfront van de Sarawak rivier tot bij de Chinese tempel Tua Pek Kong. Check-in hotel en vrije tijd. Overnachting in het hotel. (O,L)

 

 

Dag 3 : Kuching

Na het ontbijt rijd je naar Kampung Bako van waaruit je na een korte boottocht over de Zuid-Chinese Zee het groene schiereiland van Bako bereikt. In dit nationaal park varieert de vegetatie van groen tropisch regenwoud en moerasbos tot kalksteenformaties en mangroves. Je trekt door de weelderige vegetatie op zoek naar de unieke neusaap. Picknicklunch. ’s Namiddags keer je terug naar Kuching. Vrije tijd. s‘ Avonds geniet je van een typisch Maleis diner. Overnachting in het hotel. (O, picknick, D)

 

Dag 4 : Malaysia

Ontbijt. Transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Mulu. Bij aankomst transfer naar je verblijf in het nationaal park. In de namiddag vaar je per longboat naar een settlement van de semi-nomadische Penan, waar je kennis maakt met deze vroegere jager-verzamelaars. Na het vallen van de avond maak je een korte nachtcruise. Overnachting in de lodge. (O)

 

Verblijf in Hotel Marriott Resort (2 nachten)

Het Mulu Marriott resort, vroeger gekend als het Royal Mulu resort, is opgetrokken in de stijl van een traditionele longhouse, gebouwd op houten palen en gelegen te midden van het oerwoud. De ruime en comfortabele kamers met airco zijn een schoolvoorbeeld van eco-accommodatie. Na het grottenbezoek is dit het ideale resort om te ontspannen aan het buitenzwembad of te relaxen in de spa.

 

 

 

Dag 5 : Malaysia

Na het ontbijt neem je een longboat op de Melinau rivier naar Wind Cave en Clearwater Cave. Je exploreert deze twee mooie grotten. Picknicklunch aan de oever van de rivier. In de namiddag vaar je naar het Park HQ en wandel je door het woud naar Lang Cave en Deer Cave. Deer Cave is de grootste grotpassage ter wereld en vormt de thuishaven van een kolonie van ongeveer 2 miljoen bulvleermuizen, die je bij het vallen van de avond ziet uitvliegen voor hun nachtelijke insectenjacht. Overnachting in je gekozen verblijf. (O, picknicklunch)

 

 

Dag 6 : Kota Kinabalu

In de vroege ochtend bewandel je de canopy walk, een aaneenschakeling van loopbruggen gebouwd onder de kruin van indrukwekkende woudreuzen. Ontbijt. Rest van de voormiddag vrij. Transfer naar de luchthaven van Mulu en binnenlandse vlucht naar Kota Kinabalu. Bij aankomst transfer naar het hotel. (O)

 

Verblijf in Hotel Jesselton (1 nacht)

Het mooie Jesselton Hotel ligt in het hart van de stad Kota Kinabalu in de gekende Gaya Street en is ingericht in Britse koloniale stijl. De kamer beschikken over alle moderne faciliteiten. Verder is er in het hotel een bar, restaurant en zit je op wandelafstand van restaurants en de bootpier naar de eilanden.

 

 

Dag 7 : Sandakan

Vandaag word je opgehaald aan het hotel voor de binnenlandse vlucht naar Sandakan. Bij aankomst transfer naar de bootpier voor de overtocht op zee naar het eiland Selingan het grootste eiland van Turtle Islands National Park. Bij aankomst neem je de intrek in de lodge. Lunch in de cafetaria van de lodge. In de namiddag vrije tijd om het eiland te verkennen en te snorkelen (snorkelmateriaal kan ter plaatse gehuurd worden/deze kost is niet inbegrepen). Na het diner volg je in internationaal gezelfschap het avondprogramma : info-film over de schildpadden, release van baby schildpadjes en bezoek aan de hatchery + samen met de ranger naar het strand om de leg van de schildpad bij te wonen. Overnachting in de lodge. (O,L,D)

 

Verblijf in Selingan Lodge (1 nacht)

Deze zeer eenvoudige lodge is gelegen op het Selingan Turtle Island. Alle kamers beschikken over een plafondventilator, mini-koelkast en muskietennet, en een kleine badkamer met douche met warm water. ‘s Avonds kan je een slaapmutsje drinken in de cafetaria van de lodge. Voor een aandenken van dit prachtige eiland, kan je altijd terecht in de souvenirwinkel.

 

Dag 8 : Sandakan

Ontbijt in de lodge. Hierna keer je per boot terug naar Sandakan. Deze ochtend breng je een bezoek aan Sepilok, het rehabilitatiecentrum voor orang oetans. Lunch in de lodge. In de namiddag verken je de Rainforest Discovery Center en de birdtowers om vogels te spotten. Diner en overnachting in de lodge. (O,L,D)

 

Verblijf in My Nature Resort (1 nacht)

Deze nieuwe resort is gelegen aan de rand van het Kabili reservaat op slechts 2 km van het rehabilitatiecentrum voor orang oetans van Sepilok. De kamers beschikken over een kleine zitruimte, badkamer met instapdouche en een groot balkon met dagbedden. Vanuit de kamer heb je een prachtig zicht op het omringende groen. Je kan er eveneens een verfrissende duik nemen in het mooie zwembad.

 

 

Dag 9 : Kinabatanagan River

Ontbijt en check-out. Transfer naar de jetty en bootcruise van ongeveer 1 uur naar Abai Jungle Lodge voor de lunch en de check-in. In de namiddag maak je bootsafari langs de Kinabatangan rivier op zoek naar neusapen, makaken, langoeren en andere wildlife. Diner. Nightwalk en overnachting in de lodge. (O,L,D)

 

Verblijf in Abai Jungle Lodge (1 nacht)

De Abai Jungle lodge is gelegen aan de Kinabatangan-rivier. De lodge wordt omgeven door het Secondary Forest Reserve. De kamers in deze lodge beschikken over een eigen badkamer met douche, plafondventilator en afgeschermde ramen tegen muskieten. De lodge houdt ook rekening met het milieu en voorziet ecologische shampoo, zeep en toiletpapier.

 

Dag 10 : Kinabatanagan River

Voor het ontbijt maak je nog een bootsafari naar het PIttas meer op zoek naar wildlife. Hierna breng je een bezoek aan het dorpje van de Abai en neem je deel aan een project dat junglebomen heraanplant. Lunch in de lodge en boottransfer naar Sukau. Check-in in de lodge. In de namiddag maak je een bootsafari op de Kinabatangan en een van zijn zijrivier en de Menangul op zoek naar neusapen. Diner en overnachting (O,L,D)

 

Verblijf in Abai Jungle Lodge (1nacht)

Deze lodge is de zogenaamde ‘zusterlogde’ van de Abai Jungle lodge, je verblijft hier dan ook in gelijkaardige kamers. Ook hier zijn de uitbaters en het personeel erg milieubewust. Zo gebruiken ze regenwater, dat wordt opgevangen in regentonnen en wordt gefilterd voor gebruik.

 

 

Dag 11 : Kota Kinabalu

Na het ontbijt check-out en transfer naar de luchthaven van Sandakan voor de binnenlandse vlucht naar Kota Kinabalu. Onderweg breng je een bezoek aan het unieke eco-systeem van de grotten van Gomantong, gekend voor de eetbare zwaluwnestjes. Lokale lunch onderweg. Bij aankomst in Kota Kinabalu transfer naar het hotel voor de overnachting. (O,L)

 

Verblijf in Hotel Jesselton (2 nachten)

Het mooie Jesselton Hotel ligt in het hart van de stad Kota Kinabalu in de gekende Gaya Street en is ingericht in Britse koloniale stijl. De kamer beschikken over alle moderne faciliteiten. Verder is er in het hotel een bar, restaurant en zit je op wandelafstand van restaurants en de bootpier naar de eilanden.

 

 

Dag 12 : Kota Kinabalu

Ontbijt. Vrije dag in Kota Kinabalu. (O)

 

Dag 13 : Vertrek

Ontbijt en vrije voormiddag; Rond de middag check-out en transfer naar de luchthaven van Kota Kinabalu voor de retourvlucht naar Kuala Lumpur en aansluitend naar Doha. (O)

 

Dag 15 : aankomst in Brussel

PRIJS =3455 EUR per persoon

Prijs onder voorbehoud van beschikbaarheid !

 

Inbegrepen :

  • Internationale vluchten met Qatar AirwaysBinnenlandse
  • vluchten met MASWings/Malaysian Airlines
  • Rondreis met lokale Engelssprekende gids volgens programma (Sarawak privé-rondreis/Sabah SIC basis)
  • Alle vermelde transfers

Niet-inbegrepen :

  • Annuleringsverzekering
  • Bijstandsverzekering
  • Annulerings-en bijstandsverzekering

Indien u meer wil weten over deze reis, mail ons via info@aktieftravel.be, wij zullen u zo spoedig mogelijk contacteren of bel 011/340 140.