Hoogtepunten van Kenya

Kant-en-Klaar - 12 dagen / 10 nachten : Privé rondreis met Engelstalige ranger/chauffeur

Prijs vanaf 3840 euro per persoon

In Kenia is het de combinatie van een rijke dierenwereld en een imponerende natuur die zo sterk tot de verbeelding spreekt. Tijdens deze privé safari ontdekt u de bijzondere vogelpopulatie aan het Nakurumeer, de grote diversiteit aan dieren in de Masai Mara, de grote olifanten kuddes in het Amboselie NP, de mooie landschappen van het Tsavo NP en rond u uw vakantie af aan de rustige stranden van Diani.

 

Dag 1 - Brussel - Nairobi

Vlucht naar Nairobi met Sn Brussels Airlines. Onthaal en transfer hotel.

Dag 2 - Nairobi - Lake Nakuru (ontbijt, lunch,avondmaal)


Vertrek naar de Great Riftvallei, waar overal zoutwater- en sodameren liggen. Ook hier vindt u een enorm rijke fauna. Aankomst en intrek in de lodge. 's Namiddags ontdekking van de honderdduizenden flamingo's op de oevers van het meer. Verder zijn er heel wat andere watervogels én grappige wrattenzwijnen. Met een beetje geluk kunt u oog in oog komen te staan met de grote katachtigen: leeuwen, luipaarden…

Dag 3 - Lake Nakuru - Masai Mara (ontbijt, lunch,avondmaal)


Vertrek naar het Masai Mara National Reserve, de noordelijke uitloper van de Serengetivlakte in Tanzania (+/- 4 u). Het reservaat met zijn enorme oppervlakte van 1500 m2 trekt heel wat dieren aan, meerbepaald graseters: gnoes, buffels, zebra's, Masaigiraffen, Grantgazellen en de zeer zeldzame zwarte neushoorn. Vele roofdieren sluipen in het dichte struikgewas rond op zoek naar een prooi. De leeuw, koning der dieren, en de Masaiherders zijn heer en meester over dit immense gebied. Intrek in uw lodge.

Dag 4 - Masai Mara (ontbijt, lunch,avondmaal)

Volledige dag gewijd aan de ontdekking van de uitgestrekte vlakten van de Masai Mara, waarin duizenden antilopen, gnoes, olifanten en kleine gazellen zoals dikdiks rondlopen. Laat het weer het toe, dan maakt u een safari op de steile hellingen van d’Oloololo ten westen van het reservaat. Die kloof scheidt de Masaivlakten af van het Victoriameer. De kloof snijdt de weg af voor de wilde dieren en is als een natuurlijk doodlopend straatje: ideaal voor de observatie van de grote concentraties graseters. In de late namiddag terug naar de lodge.

Dag 5 - Masai Mara - Amboseli NP (ontbijt, lunch,avondmaal)


Transfer naar de airstrip en vlucht naar Nairobi. Lunch in Pampa Grill en vertrek met een nieuwe privégids en -minibus naar Amboseli (+/- 4 u).  Aankomst in de lodge. 1ste safari in de namiddag. Ondanks zijn klein oppervalkte, beetje meer dan 390 km², stijgt steeds meer en meer de populariteit van dit park. Bij ochtendgloren of zonsondergang verdwijnen de dikke wolken en heeft u in de verte zicht op de hoogste top van Afrika: de Kilimandjaro.  Dichter bij u grasen olifanten kuddes aan de oevers van de permanente moerassen van Enkongo Narok en Olokenya.  Verderzetting van de safari en terugkeer naar de lodge.

Dag 6 - Amboseli - Tsavo West National Park (ontbijt, lunch,avondmaal)


Vertrek naar West Tsavo National Park. Dit prachtige park met zijn 9000 km² bezit een grote verscheidenheid aan enige landschappen: rotsachtige pieken, zachtglooiende en groene vlaktes, natuurlijke bronnen, vulkanische toppen... Regelmatig maakt u haltes aan verschillende geologische curiositeiten. Safari onderweg. In de namiddag aankomst in uw lodge. Avondmaal en overnachting in de lodge.

Dag 7 - Tsavo West National Park - Diani (ontbijt,avondmaal)


Na het ontbijt op weg naar de stranden van Diani.  Verblijf in standard kamer op basis van half pension. 

Dag 8 - Diani (ontbijt, lunch,avondmaal)


Verblijf in standaard kamer op basis van half pension.

Dag 9 - Diani (ontbijt, avondmaal)


Verblijf in standaard kamer op basis van half pension.

Dag 10 - Diani (ontbijt, avondmaal)


Verblijf in standaard kamer op basis van half pension.

Dag 11 - Diani - Nairobi - Terugvlucht (ontbijt)

 

Laatste dag aan de kust. In de namiddag, transfer naar Mombasa luchthaven en vlucht naar Nairobi. Aansluiting naar Brussel. 

Dag 12 - Aankomst Brussel

De troeven van de reis

  • Vervoer in privé minibus
  • Karaktervolle logies (4*/Sensations-normen)
  • Kleinere lodges, weg van het massa-aanbod
  • Mogelijkheid om ander hotel te kiezen voor uw strandverlenging
  • Safari zonder onderbreking
  • Binnenlandse vlucht over de Masai Mara

Wil u meer weten over bovenstaande reis, mail ons via info@aktieftravel.be of bel 011/340 140 en wij zullen helpen u graag verder.