Hoogepunten van Jordanië - 8 dagen / 7 nachten in internationaal gezelschap

vanaf 1350 euro per persoon

 

Dag 1 : Brussel – Aqaba – Tala Bay

Vertrek vanuit Zaventem vlucht naar Aqaba. Bij aankomst, onthaal en transfer naar Tala Bay en installatie in uw hotel Marina Plaza****.

 

Dag 2 : Tala Bay – Wadi Rum – Petra

Vertrek naar het land van Lawrence of Arabia, Wadi Rum. Deze fascinerende woestijnvlakte is een vaste etappe tijdens de meeste reizen doorheen Jordanië. Jeeps brengen u gedurende 2 uur naar de mooiste plekjes van dit magische landschap. Buitengewone kleurschakeringen en rotsformaties geven u het gevoel op een andere planeet te zijn. Na het middagmaal doorreis naar Petra. Installatie in hotel Petra Guesthouse****. In de namiddag bezoek aan Little Petra was een voorstadje van Petra. Minder indrukwekkende bouwwerken maar nog steeds leuk om te bezoeken.

 

Dag 3 : Petra

Na het ontbijt, bezoek aan Petra, een bezoek dat u niet mag missen tijdens uw reis naar Jordanië. Deze in de rotswand uitgehouwen stad van de Nabateeërs is een belangrijk monument van de mensheid. Een unicum naar omvang en schoonheid. Alvorens de schatkamer, Al-Khazneh, te bereiken, gaat u door een 2 km lange kloof (Siq genaamd). Reeds hier zal u verwonderd staan van de kleurschakeringen in de rotswanden. De Schatkamer behoort tot de mooiste bouwwerken van de Roze Stad. Verder zijn het amfitheater, de Grote Offerplaats en Ed-Deir dat te bereiken is na een klim van 900 treden zeker de moeite waard. Overal zal u getuige zijn van het kleurenpalet dat de zon op de rotsen tovert.

 

Dag 4 : Petra – Kerak – Madaba – Nebo – Amman

Ontbijt. Vertrek naar Kerak. Bij de kruisvaarderburcht van Kerak kan u nog steeds de waterreservoirs zien. Nadien bezoekt u tevens de Neboberg. Ook hier kan u prachtige mozaïeken uit de 6de eeuw bewonderen. Vanop deze plaats aanschouwde Mozes het Beloofde Land. Verderop langsheen de Koningsweg bevindt zich het plaatsje Madaba. Hier staat de Grieks-orthodoxe St-Georges kerk waar mozaïeken bewaard zijn gebleven uit de 6de eeuw. De meest indrukwekkende is er één waarop de kaart van Palestina staat afgebeeld. Aankomst in de namiddag te Amman en installatie in hotel Grande Palace****.

 

Dag 5 : Amman - Woestijnkastelen - Amman

Na het ontbijt ontdekking van Amman. Bezoek aan o.a. de citadel vanwaar men een mooi uitzicht heeft over de stad, het archeologisch museum, het Romeins theater,... In de namiddag excursie naar de Woestijnkastelen. Vroeger werden ze gebruikt als halteplaatsen op de karavaanroute, handelsposten en verdedigingsposten. Bezoek aan Qasr Amra met zijn prachtige fresco’s en mozaïeken, Al Kharanneh en Qasr Al Azraq dat vroeger diende als hoofdkwartier van Lawrence of Arabia.

Dag 6 : Amman - Jerash - Ajlun – Um Qais Amman

Na het ontbijt vertrek naar de best bewaarde Romeinse site Jerash. U bezoekt er de grote triomfboog van Hadrianus, de Cardo Maximus, de 600m lange Romeinse hoofdstraat en de Tempel van Zeus. In de namiddag rijdt u verder tot aan Ajlun voor een bezoek aan de burcht Qala’at ar-Rabad (gedeeltelijk gerestaureerd). Rit naar Um Qais, het antieke Gadara. Naast enkele archeologische vondsten in zwarte basaltsteen en de pastorale charme van deze voornamelijk Romeinse site genieten we ten volle van het uitzicht op het meer van Galilea en op de fameuze Golan Hoogte, aan de overkant van de Yarmoek-vallei.

 

  

Dag 7 : Amman – Bethany – Dode Zee – Tala Bay

Na het ontbijt, vertrek voor een bezoek aan de doopplaats Bethany, erkend bedevaartsoord. Hier heeft Johannes de Doper Christus gedoopt. Verder naar het hotel Dead Sea (toegangsticket inbegrepen) . Vrije tijd. Hier kan u op het water drijven zonder onder te gaan. Doorreis naar Tala Bay en installatie in uw hotel Marian Plaza****.

 

Dag 8 : Tala Bay – Aqaba – Brussel

Transfer naar de luchthaven van Aqaba voor de terugvlucht naar Zaventem.

 

Prijs vanaf 1350 euro per persoon op basis van een dubbele kamer.

 

Inbegrepen in deze prijs :

- Vlucht 
- Luchthaventaksen en fuel
- 7 overnachtingen in vol pension behalve dag van aankomst (avondmaal) en dag van vertrek (ontbijt)
- Diensten van een Engelssprekende of Franssprekende lokale gids 
- Alle bezoeken, ingangsgelden en transferts zoals beschreven met a/c autocar of wagen
- Transfers zoals beschreven in het programma met a/c wagen of autocar met  Engelstalige chauffeur.
- Visumkosten (8 weken voor afreis dienen we in het bezit te zijn van een kopie
van de internationale reispas)
- Documentatiemap per kamer.

 

Niet inbegrepen :

 

- Persoonlijke uitgaven zoals dranken en overige maaltijden.
- Gebruikelijke fooien.
- Annulerings- en of bijstandsverzekering.
Opmerkingen :
- Vertrek elke zondag
- Minimum 2 deelnemers
 

 


Wilt u graag een prijsofferte voor deze reis, vul hieronder uw gegevens in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!  Of bel 011 34.01.40

 

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.