Promo Egypte 'The Nile Luxury' : 8 dagen/7nachten voor 999 euro.

periode 29/04/2018 -> 27/05/2018


Dag 1 : Brussel-Caïro-Luxor

Vlucht naar Luxor, via Caïro. Bij aankomst in Luxor, onthaal en transfer naar uw cruiseschip. Inscheping aan boord. Avondmaal en overnachting aan boord.

 

Dag 2 : Luxor

Na het ontbijt, optioneel bezoek aan de tempel van Karnak. Karnak is Arabisch en betekent versterkt dorp.

De tempel van Karnak ligt aan de oostoever van de Nijl en 2,5 km ten noorden van Luxor. Karnak is eigenlijk een klein dorp bij het grootste tempelcomplex van Egypte ooit gebouwd door farao’s. Deze tempels zijn de grootste religieuze bouwwerken in de wereld.

Ze kunnen onderverdeeld worden in 4 hoofdgebouwen met nog kleine heiligdommen en een sfinxenlaan. Enkel de tempel van Amon is toegankelijk voor het publiek (het grootste en het hart van het tempelcomplex). In totaal hebben 30 farao’s meegewerkt aan de bouw.

De start begon +/- 1600 v.Chr. (Middenrijk). Het tempelcomplex bestaat uit de tempel van Amon, de tempel van Moet, de tempel van Montoe en de resten van een Aton tempel. De blikvanger is de grote zuilenzaal of hypostyle zaal in het tempelcomplex van Amon.

De zaal telde maar liefst 134 zuilen die +/- 15m hoog zijn. Terugkeer naar het cruiseschip voor het middagmaal. In de namiddag optioneel bezoek aan de tempel van Luxor. Hij was gewijd aan Amon, Moet en Chonsoe. Deze tempel was een soort bijgebouw van het complex van Karnak en ermee verbonden met een sfinxenlaan.

De tempel is opgericht door Amenhotep III op vroegere restanten van een door Hatsjepsoet gebouwde tempel. Alexander De Grote verbouwde het heiligdom en onder de Romeinse keizers werd de tempel gebruikt voor de keizercultus.

In het kleine voorhof is er een kleine moskee die in de 9de eeuw na Chr. onder de Fatimiden werd gebouwd.

Avondmaal en overnachting aan boord.

 

Dag 3 : Luxor-Edfu

Na het ontbijt, optioneel bezoek aan de Necropolis van Thebe.

De kolossen van Memnon zijn 2 enorme standbeelden van farao Amenhotep III op de Westoever van de Nijl. De beelden zijn 20m hoog en +/- 3400 jaar geleden gemaakt van kwartsiet.

De Vallei Der Koningen is de collectieve begraafplaats van farao’s uit het Nieuwe Rijk. Het bekendste graf is dat van Toetanchamon. Van de 63 graven in de vallei zijn er slechts 10 toegankelijk voor het publiek. Bijna alle graven zijn volgens hetzelfde plan gebouwd: een uit rots gehouwen poort komt uit op een lange gang die de berg ingaat. Aan beide kanten bevinden zich nissen en kapellen. De gang komt uit op één of meerdere zalen en in de achterste zaal stond de sarcofaag. De muren zijn versierd met lithurgische teksten afkomstig uit het Boek der doden. Deze teksten zorgden ervoor dat de farao toegang tot het hiernamaals kreeg.

De Vallei der Koninginnen was de begraafplaats voor de koninginnen en kinderen uit het Nieuw Rijk. Deze begraafplaats heeft 75 graven waaronder dat van Nefertari, het mooiste en beroemdste.

Bezoek aan de tempel van Hatsjepsoet gebouwd in Deir El-Bahri. Hatsjepsoet besloot om deze tempel te bouwen in het verlengde van de tempel van Amon in Karnak.

De 15jaar durende bouw vertrouwde ze toe aan haar raadgever Senenmoet, die zijn eigen graf onder het 1ste terras liet bouwen. In vroegere tijden was er een aangelegde tuin met vijvers.

Het gebouw bestaat uit 3 trapterrassen telkens verbonden met een talud. Op het 2de terras bevinden zich de kapellen van Hathor en Anubis. Er is ook een uitstekend bewaard reliëf te bewonderen over een expeditie naar het land Poent (Somalië). Het bovenste terras heeft 2 zijkapellen: één voor de koningscultus (Thoetmosis III, Hatsjepsoet en Amon-Min) en één voor de god Amon. Er zijn veel beschadigingen aan deze tempel gemaakt door Thoetmosis III die de naam Hatsjepsoet probeerde te verwijderen. Onder Achnaton werden de Amon beelden en onder Ramses II de Osiris beelden vernield. Koptische christenen hebben hier een klooster ingericht en de gezichten van goden weggebeiteld. Terugkeer naar het cruiseschip en afvaart naar Edfu. Middagmaal aan boord. De namiddag is volledig gewijd aan het varen en genieten van het landschap.

Avondmaal en overnachting aan boord.

 

Dag 4 : Edfu-Kom Ombo – Aswan

Na het ontbijt, optioneel bezoek aan de tempel van Edfu.

Deze tempel is de best bewaarde tempel en werd opgericht door Ptolemaeus III in 237 v.Chr. De voltooiing van de tempel gebeurde onder Ptolemaeus XII in 57 v.Chr.

Er waren ook al oudere gebouwen: tempel van Ramses III en de naos van de tempel werd opgericht tijdens het bewind van Nectanebo II.

De tempel bestaat uit een indrukwekkende pyloon met bas-reliëfs van Horus en andere goden.

Aan de voet staan twee prachtige beelden van de valkgod Horus. In de tempel zijn er 2 zuilenzalen en het allerheiligste, waar een granieten altaar staat met de boot van Horus. Tussen de tempel en de ommuring kan men op de muren van een open wandelgang de Egypte mythologie “lezen”. Terugkeer naar het cruiseschip en afvaart naar Kom Ombo.

Middagmaal aan boord. Afvaart naar Aswan.

Avondmaal en overnachting aan boord.

 

Dag 5 : Aswan

Na het ontbijt, optioneel bezoek aan de tempel van Philae.

Philae is Egyptisch voor plaats van afstand, het einde of het Engel eiland.

Het is een eiland in de Nijl nabij Aswan gelegen en gewijd aan de vruchtbaarheidsgodin Isis. Het complex verwierf grote bekendheid doordat het helemaal in stukken is gesneden en iets verderop is herbouwd op het hoger gelegen eiland (Agilkia).

De tempel stond al sinds de bouw van de eerste dam in het begin van de 20ste eeuw onder water, maar dreigde helemaal in het water te verdwijnen bij de aanleg van de nieuwe Aswandam. Door de Unesco werd hij van de ondergang gered. De oudste monumenten dateren uit de 7de eeuw toen farao Taharqa een altaar bouwde. Het meeste dateert uit de Ptolemaeïsche en Romeinse periode. De tempel voor Isis bestond uit 3 delen: een groot hof, de voorste zuilenzaal en achterin 3 kapellen.

De tempel zelf dateert uit de 3de eeuw en bleef in gebruik tot 537. In 553 werd deze tempel in een kerk veranderd. De kiosk van Trajanus is een paviljoen bestaande uit 14 zuilen met bloemkapitelen verbonden door lage muren. Er zijn 2 poorten en het geheel droeg ooit een houten dak.

Het paviljoen van Nectanebo is een rechthoekig prieeltje bestaande uit 18 Hathorzuilen door lage muurtjes verbonden. Hierna optioneel bezoek aan de onvoltooide obelisk die dateert uit de 15de eeuw voor Christus en die 42m lang en 4m breed is. Het zou de grootste uit één stuk gehouwen granieten obelisk aller tijden zijn geworden, maar vanwege onvolkomenheden heeft men hem nooit afgemaakt. Ook de poging er nog een kleinere van te maken mislukte.

Optioneel bezoek aan de Hoge dam. De Oude dam, gebouwd door de Britten tussen 1898 en 1902, bleek niet meer te voldoen voor de bevoorrading van Egypte in elektriciteit. Met financiële steun van de Sovjetunie is 11 jaar lang, van 1960 tot 1971, aan de nieuw dam gewerkt door 800 Russen en 35000 Egyptenaren.

De dam is 42m breed aan de top, 111m hoog en 3km lang.

Middagmaal aan boord.

Vrije namiddag.

Avondmaal en overnachting aan boord.

 

Dag 6 : Aswan

In de vroege ochtend optioneel bezoek aan Abu Simbel (105 euro per persoon ter plaatse te boeken en betalen).

Middagmaal aan boord en vrije namiddag om Aswan te verkennen.

Avondmaal en overnachting aan boord.

 

Dag 7 : Aswan - Kom Ombo – Luxor

Na het ontbijt, afvaart naar Kom Ombo.

Bij aankomst in Kom Ombo, optioneel bezoek aan de tempel van Kom Ombo. Deze tempel is eigenlijk een dubbele tempel gewijd aan de valkengod (Horus) en de krokodillengod (Sobek). De werken zijn begonnen in de 18de dynastie. De huidige tempel stamt uit de Ptolemaeïsche periode en werd bijversierd tot in de 3de eeuw n.Chr. Hij is daarna gebruikt als Koptische kerk.

Dit verklaard de beschadiging van verschillende reliëfs. De pyloon had een dubbel portaal en was verbonden met een buitenmuur. Het allerheiligste bestond uit 2 kapellen: één voor Sobek en één voor Horus. De reliëfs op de buitenmuur zijn afbeeldingen van de geneeskunde. In de tempel is er een Nilometer aanwezig.

Er loopt een trap tot aan het water. Zo konden de priesters het waterpeil van de Nijl meten. Aan de hand daarvan werd de belasting voor het jaar bepaald.

Na het bezoek, afvaart naar Luxor en middagmaal.

Avondmaal en overnachting aan boord.

 

Dag 8 : Luxor – Caïro - Brussel

Na het ontbijt, ontscheping en transfer naar de luchthaven van Luxor voor uw terugvlucht naar Brussel.

 

Prijs : 999 euro per persoon

 

Inbegrepen :

- Vluchten met EgyptAir in economy (bagage inbegrepen 23KG).

- Luchthaventaksen en fuel.

- 7 nachten aan boord van de M/S Farah 5*luxe

- deluxekajuit (vol pension).

- De vermelde accommodatie of gelijkwaardig.

- Documentatiepakket per kamer.

 

Niet inbegrepen :

- Excursiespakketten* op voorhand te boeken en betalen: 120 euro per persoon met een Engelstalige of Franstalige gids naar keuze. 175 euro per persoon met een Nederlandstalige gids. *inbegrepen excursies: tempel van Karnak, tempel van Luxor, Vallei der Koningen, Kolossen van Memnon, tempel van Hatsjepsoet, tempel van Edfu, tempel van Philae per motorboot, onvoltooide obelisk, oude dam te Aswan en tempel van Kom Ombo.

- Extra optionele excursie Abu Simbel per autocar: 105 euro per persoon ter plaatse te boeken en betalen in euro cash.

- Dranken en persoonlijke uitgaven.

- Reis- en/of annulatieverzekering.

- Visumkosten: 25 euro te betalen in euro cash bij aankomst in Egypte.

- Fooien (+/-40 euro per persoon).

- Luchthaventaksverhoging of brandstoftoeslag.

Wil u meer info over deze reis, bel ons op 011 34.01.40 of mail info@aktieftravel.be

 

Aktief Travel BVBA | Diestersteenweg 25 | 3970 Leopoldsburg | info@aktieftravel.be  |  Privacyverklaring

Tel. 00 32 11 34 01 40 | Fax  00 32 11 34 17 70

Lic. 9731